Borsalino Hat trick

Ber om ursäkt för mina extremt oregelbundet publicerade inlägg. Mitt förhållande till stil är smått manodepressivt.  Ena dagen känns alt guld och gröna skogar. Andra dagar känns mode helt hopplöst. Och vad som började som ännu en negativ dag i modets tecken har blivit vassare och vassare. Höstens lyckopiller heter Borsalino. (ursäkta göteborgsk humor). 

Historisk förankringKilgour

Att falla med stil.

Har försökt hitta lite bilder på Rafaelle Caruso, men tyvärr uppdaterar de sin hemsida just nu så än finns det inte jättemycket att tillgå. Hittade dock denna från märkets vårkollektion på en rysk sida. Kolla in axlarna på den kavajen.  I say! 

Varför tappa hoppet?

- Peter Jihde är något svenskt herrmode måste förhålla sig till. 

- Reportagen "höstens hetaste plagg" som liksom förra året och säkert fem år tillbaka hyllar storrutiga skjorta och en "cool" väska. Utveckling?

- Van Gils urusla PR-kupp. Att klä på en anonym skyltdocka en lika intetsägande utstyrsel och sedan låta denna vitmålade hulkenkopia springa omkring med erkänt snygga tjejer känns lite som att ta tillbaka herrmodet till 1998. Det säger ganska mycket om Van Gils tilltänkta målgrupp och deras personlighet. Eller snarare brist på det. 

Tyvärr, idag segrade bitterheten... Nu tar vi nya tag.. 

Jaguar Ad


Lager på Lager

Cesare Attolini

Rafaelle Caruso

Intresseklubben antecknar: Provade precis en kavaj och en ytterrock från Rafaelle Caruso. Har nu lagt upp en prylar på tradera. Behöver jag säga att de satt bra? 

Rödtjut

Hösten är välkommen..


Mot förkylningen


Vissa dricker örtte och käkar hälsokostpiller. Andra värmer sin hals med en halsduk från Drakes London

Gaziano & Girling

 Foto:Style.com

Att bära en Klubblazer

På tal om Jeeves & Wooster. Kolla in klubblazern i sitt perfekta element. Tror för övrigt detta är enda scenen när denna blazer används. Det kallar jag TV-serier. Och vilken bedårande vacker kvinna till vänster. Modegraden är skyhög..   

Det bästa av Jeeves & Wooster S3 E1Jeeves hittar en vit hatt i resväskan. 
J - Pardon me Sir, but this article seems to have found its way in to your luggage.
B - Yes, rather snappy yeah? I bought it at Bates. 
J - I surprised Sir.
B - Oh, come of it Jeeves. I told them I were going to New York and they came up with the goods. 
J - No mention were made of a carnival or fancy dress occasion sir?
 

Scoop.

GT recenserar Ullevis nya sittplatser. Om modejournalister är duktiga på att förstora betydelsen av en "nyhet" är det inget mot fotbollsjournalister. 

Ballantyne Höst 08


Lite kvällsnjutning från italiensk kashmirinstitution. Även lite inspiration för bloggens kvinnliga läsare. Kom ihåg Cash is King. Cashmere is god. Helt oberoende av kön. 

Basgarderoben sviker igen..

Bild från söndagsunderhållningen, google image search. 

Att väcka ett behov...


Isaac Reina

Läsvärt..Eller snarare sevärt.. Första jobbet för King ligger nu uppe på deras hemsida. (Skor från Bruno Bordese.)

American Classics
Southwick Clothing

Pal Zileri Höst 08-09
Brooks Brothers Black Fleece


Nackdelen med Göteborg
Vi har inte Rose & Born. Stylingen med sobert grått och rosa solbrillor är genial. 

Strumpor

Subtil galenskap. I stående position syns bara en lite del av de gråa strumporna. Annat är det sittandes. 

Helgnjutning


Domenico Vacca

Foppatofflorna

Modevärldens hatobjekt nummer ett tycks efter att ha figurerat i franska Vogue nu blivit något av en modefluga. (Faktum är att de är så fula att jag inte vill ha dem på bild eller skriva ut namnet mer än en gång.)Okej franska Vouge slår tungt, men kom ihåg var ni läste det först.. :)

Bringing back the 90's

The Verves senaste skiva forth får utgöra lite inspiration inför hösten. Allt behöver inte kretsa kring fasaner och brittisk landsbygd.. 

Kampanjbilder


Fasaner, Range Rover, brittiska fågelhundar, skjutvapen, tredelade tweedkostymer, wellingtons, country brogues, ammunitionsväskor. Ja, Holland & Holland har förstått att anglofila attribut alltid väger tyngre än supermodeller. 


Modern manlighet


Doftljus från L'Artisan Parfumeur och Bottega VenetaPå tal om illavarslande utveckling

Att rasera en modekarriär i fem steg:
1. Designa en kollektion åt Justin Timberlake
2. Att faktiskt lyssna på vad Justin har att säga
3. Att använda sig av alla tänkbara popstjärneattribut
4. .. som var moderna 2003
5. Att presentera kollektionen under New Yorks modevecka, där märken som Z Zegna, Michael Bastian och Thom Browne briljerar. 

Det är inget annat än tragiskt att Johan Lindeberg gått från det här..Till det här..
 
Futuristisk smokingkavaj, slitna jeans, boots i ormskinn, trasiga jeans, soppätar-slips, och sliten jeansskjorta. Kan ingen hejda galenskapen? Okej att Justin fick ett uppsving med senaste skivan, men för det skall inga behöva klä sig som ett förvirrat R'nB-beats. 

Återvinna stilMin garderob genomgår en omfattande städning av sällan skådat slag. Äntligen skall allt mediokert ut.  Det är fascinerande hur mycket ett intresse för second hand faktiskt kan generera. Men också något skrämmande. Min soffa är ockuperad av tweedkavajer och skjortor.

Anledning att ägna sig åt inredningBottega Veneta gör det.

Omega Ranchero

Ovanstående klocka är perfekt för en icke-insatt klockbärare. Lite som urverkens svar på marinblå blazer och vit skjorta. Närmast omöjligt att misslyckas med. Foto: Styleforum.com

En anglofil talar utIntervju på DI.se. Ovan brittiskt aristokrat i sidoprofil. 

Intervju med ett geniLäs The New York Times intervju med Yves Saint Laurents kreativa chef Stefano Pilati. (Foto: Kai Junemann, Monopol Magazine)

Dagens artikel med..

..bilder i överflöd

Kultiverad DekadensBrideshead Revisited 2008. 

Edward GreenMen så "har man porrsurfat en gång för mycket efter handgjorda skor med lädersula".

Funktionalitet

Smart väsklösning från Manufactum

Lädervaror

Jag har blivit besatt av lädervaror. Helst för fullständigt onödiga ändamål. Jag har aldrig klarat av att föra en kalender, men vill ändå ha en världskarta inbunden i läder och dokumentportföljar i olika storlekar.
Mittersta bilden från spanska Isaac Reina. Övrigt från brittiska Smythson. Lägg märke till den nedersta kalendern vars papper är blek med vattenbaserad blå färg som att ge rätt ton. Bra för att inte boka in möten i onödan. 

Att åldras med värdighetPå kanterna Garavani Valentino och Giancarlo Giammetti

RSS 2.0