Cesare Attolini

Livet har precis börjat..

Gieves & Hawkes Höst 07

Fortfarande en stark favorit. Brittiskt i sin rätta bemärkelse, men ändå bärbart för oss skandinaver. 

Alden Indie Boot


Via Selectism.com


The bästa av Jeeves & Wooster

Putting on the ritz. 

Our Legacy+Life Aquatic


Äntligen några som förstått Wes Andersons underskattade Life Aquatic och filmens stilistiska värde. (Överst Print Our Legacys höstkollektion) 

Aftonbladet om Manolo

Välklädda unggubbar? - I say!

När det knappt kunde bli bättre..

..kommer brorsan Kirk också. 


Stilikonen Derrick Miller

'
Driver skomärket Barker Black

Basgarderob vs Mani 0-1

http://www.axelsltd.com

En lektion i att ta död på stil..

Jag är efter att ha studerat vimmelbilder från Stockholm Polo Open liksom Claes på King förundrad över hur det går att anordna en hästpoloturnering med ett sådant smaklöst utfall. 


Tema Maskerad? Stockholm Polo Open 2008 (Foto: Stureplan.se)


Short pants? I beg to differ.. Cartier Polo Open

Loro Piana - Höst 2008Loro Piana gör en aldrig besviken. Allt de gör andas sober lyx. Bara en sådan sak att de tagit patent på "Baby Cashmere".  Hemsidan är genial, och speciellt sidan där de presenterar sina tyger. Medan andra märken brukar väcka ett sug efter en komplett garderob är känslan efter ett besök hos Loro Piana snarare att jag vill krama en Vikunja i anderna.  


Ovanstående charmtroll producerar runt 250 gram ull per år, vilket gör att prislappen för en ytterrock hamnar runt fem års maxbelopp av CSN. Vikunjan har länge varit utrotningshotad, men tack vara bland annat Loro Piana som engagerat sig starkt i djurets överlevnad kan de leva kvar. Samtidigt som materialnördars vildaste drömmar kan tillfredställas. 

Sköna inkommande länkar

Det har varit en bra vecka för Manolo och speciellt sett till vad som skrivit som sidan. En av mina favoritsidor A Continuous Len skrev följande: The Swedish continue to challenge the Japanese for best men’s style website that I can’t read | [Manolo] 

Igår länkade Style.com (!) till Manolo och artikeln kring Höstpreppy. 

Blondinbellas Pojkvän Storstad-Nils får vi inte heller glömma. Han har skrivit om oss två gånger.

Dotted Outfit of the Day

Prickigt, herrmodets mest underskattade mönster.  Halsduken och kavajen har varit något av min standardklädsel senaste dagarna. 

Reflektion i Modevärlden - Kilgour

Modebloggar är duktiga på att ge oss de allra senaste kampanjbilderna och nyheterna från modevärlden. Allt för ofta känns det som om denna maniska iver att vara först med det allra senaste faktiskt hämmar själva utvecklingen. Jag är själv måttligt intresserad av vem som frontar Pradas senaste reklamkampanj eller läsa om huruvida Beckhams paket är photoshoppat eller inte i annonserna för Armani. Därför älskar jag också märken som brittiska Kilgour vilka vågar utvecklas långsamt.  Bilderna nedan är från märkets senaste års höstkollektioner (2008-2005). Hur befriande är det inte att se något som åldras med sådan värdighet? 
Kilgour anordnade för övrigt sin allra första catwalkvisning under senaste modeveckorna i Paris. Bilder finns på Style.com

Att välja glasögon

Jag är oerhört sugen på att par nya bågar efter att i snart två år dagligen slitit mina nuvarande från Paul Smith. Efter en rad besök hos vitt skilda optiker står mitt val just nu mellan  Oliver Peoples modeller Sheldrake och Riley (nedanstående ordning). Även Paul Smith, vilka tillverkas av Oliver Peoples, har en modell snarlik Sheldrake som jag gillar. Faktum är att jag tror att jag medvetet ger mig själv beslutsångest. Mest för att jag skall ha ett alibi att besöka flera optiker, vilka onekligen är ett skönt släkte. Det är den enda typen av försäljare där det går att diskutera kring en produkt i timmar utan att faktiskt behöva köpa något. Köpprocessen liknar mer ett evigt resonemang. 
Det bästa av Jeeves & Wooster - Handkerchiefs


Reflektion:

Dagens artikel för Manolo fick mig för övrigt att inse en viktig sak. Jag vill aldrig ha båda fötterna på jorden. Jag vill ha dem i ett par munskor från Santoni. 

Inspiration: Luciano Barbera

Fick tips från en Manololäsare att spana in ett märke jag inte sett på väldigt länge, Luciano Barbera. Kläderna nedan kommer från vårens och förra höstens kollektion. Älskar hur obundna av säsong de är. 

Kongo

Vi behöver alla något mjukt att falla tillbaka på när livet känns tungt. Min räddare heter Estrid Ericson. 

IKEA Commercial


Internhumor..


Materialdilemma

Jakten på höstkavajen är börjat. Jag har en ganska klar bild av modellen framför mig. Naturligt falland axlar, tre- eller tvåknäppt och smal siluett. Känslan skall vara lite som en kärvänlig kram. Mitt nuvarande dilemma är materialet. Jag vill inte ha tung brittisk tweed, utan snarare något mer mot den italienska skolan. En kavaj som går att bära genom hela vinterhalvåret för att sedan kunna användas som jacka under våren. Gärna brun-rutigt i hyfsat stor skala. Armbågspatchar i mocka och varför inte hyfsat ljusa knappar.  

Tyger från Kiton. Om livet vore så enkelt..

Stolta Britter"We have fantastic cloth and tailors here in England, so why buy something with cloth from the Far East that's been glued together in a factory in China?" 

- Patrick Grant, Norton & Sons  (för Men's Vouge)

Quilted Fashion

Hur ofta överträffar egentligen själva utförandet grundtanken? Väldigt sällan om ni frågar mig. Känslan att få sin åsikt motbevisad är aningen paradoxalt. Men jag skall med glädje kapitulera för något jag aldrig trodde var möjligt, quiltade kavajer. 

 
Se hur jag skulle matcha den här.

Chairman


The Everlasting DandyVad som tidigare varit ett rykte är nu bekräftat. Prins Charles använder sig inte längre av Savile Row-skräddaren Anderson & Sheppard, utan låter numera måttsy sina kostymer hos Turnbull & Asser. Jag har en teori varför. Turnbull & Asser har sedan urminnes tider varit prinsens skjortleverantör. Tack vara dem bär han en vid cutawaykrage som är helt perfekt för den något längre halsen och smala ansiktet. En sak som är lätt att glömma med Prins Charles är att han vid snart 60-års ålder faktiskt fortfarande har en atletisk figur. (Troligtvis ett resultat från Hästpolobanan). En figur som jag tror klä brittiskt måttsytt alldeles galant. Det kan ju även vara någon form av aristokratisk 60-årskris. Vi dödliga köper en sportbil eller motorcykel. Prinsen av Wales byter från skräddarsytt till måttsytt för att åter känna sig vid liv. Ni vet lite wild'n crazy med british stiff upper lip.

(Foto: Men's Vouge)

The Royal Tenenbaums Editorial

Varför ingen kommit på tanken tidigare att göra ett modereportage kring Wes Andersons geniala Royal Tenenbaums? Här för Harper's Bazaar. 
Via: Selectism.com

Det bästa av Jeeves & Wooster

(Säsong/4 - Episod 6) - Bertie har precis svimmat i sällskap av Lady Florence and Madeline Basset, vilka Bertie för övrigt lyckats förlova sig med samtidigt. Båda helt ovetande. Lady Florence blir orolig över Berties tillstånd:

 

Lady Florence - We should loose his collar

Jeeves (med en upprörd min) - I hardly think such drastic measures are called for.

 

Jeeves & Wooster är en brittisk TV-serie som sändes mellan 1990-93. Serien är baserad på P.G Woodhouse berättelser om aristokraten Bertie Wooster, spelad av Hugh Laurie, och hans betjänt Jeeves (Stephen Fry). Tillsammans hittar de på de mest galna upptåg främst för att Bertie skall komma undan sina krävande fastrar. Allt i de mest fantastiska miljö under 20-talets Storbritannien där tweedkostymerna och pampiga herrgårdar avlöser varandra. Lite som Sex & the City för Anglofiler. 


Dunhill Höst 2008

 

Bloggen har onekligen startat i italienskt förtecken. Vad kan få en att kapitulera om inte en ny kollektion av Dunhill, för vilken  de medelålderskrisande mammornas favorit Jude Law fortsätter att agera frontansikte?

 

 

 

Jag intervjuade Dunhills nuvarande kreativa chef Kim Jones, precis när han fått reda på att han skulle ta över ett av Storbritanniens mest välrenommerade modehus i januari år.  Trots att Jones har en gedigen karriär i modevärlden på bland annat Mulberry, Louis Vuitton och inte minst succén för Umbro tyckte många att det var ett något otippat namn. Min intryck av Jones var att han var riktigt sympatiskt och jag upplevde en enorm respekt för Dunhills historia. Nästa vårkollektion lär resultatet av Jones arbete komma. 


Frosseri del II


Min andra favoritbekantskap denna sommar har varit Muttis tomatkross. Inte lika fullfjädrad i kombination med vit linneskjorta som i grytan, där den kan ge den mest mediokra tomatsås en kulinarisk injektion väl värd namnet.


Att synda i linne

I sommar har jag bokstavligen talat missbrukat min vita linneskjorta från Boggi. Den har  följt med på allt från strandpromenanden till sommarkvällens fester. Lika tacksam att bära som ständigt mån om mitt yttre.  Faktum är att den skall få vara med även stora delar av hösten. Få möten är så vackra som de när linnets ruffa yta möter mjuk kashmir. 

 

 Kavaj med Pärlemorknappar

Knappar i äkta pärlemor är en riktigt elegant och snygg kontrast till en något mörkare kavaj, gärna i ledig bomullsvariant. Inget är godare än smaken av stenhård pärlemo. 

(Foto: The Sartorialist) 

Inspiration: Brunello Cucinelli Höst 07

Officiell Hemsida

Modemedvetenhet vs festivalsunk 1-0

Inget gör en så glad som en smal kavajärm. Att därtill matcha solglasögonen med kavajknapparna är att föra begreppet stil till en helt ny nivå. 

Definding Macho Fashion. Nude


Uppifrån och ner..Kärnvärde

- You can not rule the world wearing a t-shirt

RSS 2.0