Ny adress



Det har varit skrämmande tyst på bloggen senaste tiden. Anledningen är inte att jag tröttnat. Tvärtom kommer nu Sartorial Behaviour att drivas vidare på Kings hemsida. Idén är den samma, men kvalitén kommer blir betydligt bättre. Självklart kommer jag även att fortsätta som vanligt på Manolo. 

Framöver hittar ni bloggen här.

Barker Black

Som om det inte var nog där. Franska Colette har tagit in genomhårda Barker Black. 





Dagens inspiration



Dagens Manoloartikel innehöll bland annat dessa skönheter från Ludwig Reiter. Ovanstående är ett typexempel på varför man vill hålla på med herrmode. 

Agera smakråd


Nu står valet mellan dessa tre bågar. Överst från Paul Smith, de två nedersta Oliver Peoples. Jag är ganska tudelad i frågan. Uppskattar alla smakråd. Vad som skall sägas är att glasögonen är inte inställda efter mitt ansikte så att passformen gör sig inte altid till rättvisa. Likaså tänkte jag mig nog annorlunda färger till dessa bågar så fokusera på formen.  


Oliver Peoples Riley. Helt klart snygg båge, men kanske något tunn för min smak. 


Paul Smith. Betydligt kraftigare och något rundare än glasögonen nedan. 


Finns en brun sköldpaddsmönstrad färg som är snyggare än denna grå-svarta. Men i övrigt riktigt snygga. 

Scarf-Face



The Sartorialist fångar i vanlig ordning stil i sin rätta bemärkelse. 

Nakkna - In the Flesh

In the Flesh, for Nakkna (music composed by Yourhighness)

Såg Nakknas kollektionsfilm för kommande vårsäsong på Klangs blogg. Även om kläderna är långt ifrån min kopp te, är det är riktigt vackert!

Helgläsning



Har nu äntligen fått tid att plöja mig igenom senaste numret av den moderna stilbibeln Fantastic Man. Ett nummer som bland annat innehåller en mycket inspirerande intervju med mediemogulen Tyler Brûlé, skissade Alptoppar och tokmycket paisleymönster. Fantastic Man fortsätter att ge ut en riktigt vass tidning. 

Jag fastnade helt för bildreportaget om den moderna kostymsilhuetten där Patrick Grant, ägare av Savile Row-skräddaren Norton & Sons, agerar modell. Denna lilla bildserie visar tydligt på att bilden av Savile Row som en genomkonservativ institution är klart felaktig. Det är oerhört befriande att se Grant blanda bespoke från egna skrädderiet med modemärken som Margiela, Yves Saint Laurent och machofabriken Tom Ford. Det har varit väldigt många kostymguider senaste tiden i svenska modetidningar. Ingen har varit i närheten av så här bra och talande för hur kostymen håller på att förändras. Då består den ändå bara av fyra bilder. 



Glömde att säga att numret även hyllar kamelfärgade plagg. Krävs inte så mycket mer för att få mig på fall..

Total Nonchalans


Båtmode


Wes Andersons klart underskattade Life Aquatic är helt klart en av filmvärldens rent stilistiskt sett främsta filmer. Captain Hennessey är genial. Kolla bara ovanstående. Elegans när det är som bäst. 

Edward Green

Ja, vad skall man säga..

Internethumor

Saxat från kommentarerna på Kings hemsida: 
- "..Hörde också det. Jag hörde även att Daniel Lindströms fotomin ska börja extraknäcka som myntinkast i snusautomaten på Riche."

Chukka Boots

Det känns som om modet återigen visar sig från sin främsta sida. Börjar bli inspirerad till ett par nya skor för hösten. Är hyfsat övertygad om att det får bli ett par Chukkaboots. Ovanstående från New & Lingwood är något för ljusa. Lutar åt Crockett & Jones något mörkare diton. Jag har förstått det som att C&J faktiskt gör skorna åt New & Lingwood. Kanske någon av er läsare kan bekräfta?  

Dog's Fashion



Idag har jag varit hundvakt åt charmtrollet Alice, en Engelsk Springer Spaniel på snart ett och ett halv år. Hon är redan nu ägare av ett vaxat hundtäcke från Barbour. Ett täcke som fått min far att sluta använda sin Barbourjacka. Kanske väl övermod att ha samma jacka som sin hund? Snart blir hon därför ägare av den quiltade versionen. Men är det någon som passar i Barbourjackor är det Alice, som den brittiska fågelhund hon faktiskt är. 

RSS 2.0